Дойде време и аз да се похваля с нещо,ще почна малко по-отдалечко за да си имате напредстава закакво иде реч.
Аз живея в града но си имам къща на село,тя е едно от най-цените ми неща в живота,там съм израснал,там ми е минало детството и неминава и една седмица сега без да мога да не си отида и да се полюбувам на чистия въздух и красивата природа.За голямо съжаление родителите ми починаха и сега аз се грижа за къщата с много труд и средства в тази непосилна криза.По рано на двора пред къщи винаги се е отглеждало разни зеленчуци но от миналата година ми хрумна идеята този двор да го направя нещо по-така та като си отида да ми радва окото и душата.Преди година дворчето изглеждаше ей така

замислях разни идеи но все ставаше нещо да не мога да ги осъществя.Тази година взех по малко по малко да събирам материали и идеи за осъществяване на мечтите ми и то идеите най-вече ми идваха благодарение на Вас и вашите снимки побликувани тук.
Най-напред се пробвах да направя едно плетче и да видя как ще изглежда,а то стана такова

после ми дойде и идеята тази градинка да я направя нещо по така,първо трябваше да поработя върху външната чешма,позалепих някоя друга плочка и се получи това

Тук искам да отбележя,че всичко направено е станало за една седмица
Бях посъбрал камъни от един язовир и реших с тях да направя оградка около чешмата

и за един ден се получи нещо такова

Не обръщайте внимание на марулите които се виждат на заден план,те от другата седмица няма да ги има вече!След като завърших камената ограда дойде ред и на най-важното - алпинеума,имах страшно много идеи,снимки от форуми,четене и маене и като стигнах до направата всичко се обърка в главата ми,както и да го замислях все не ставаше като истинските алпинеуми на хората които бях гледал,затова реших да почвам па каквото стане.И почнах.Първо реших да има езерце,ископах една дупка а пръста от нея я ползвах за възвишение

После понаредих някой друг камък

Дойде време и да подредя и цветята да видя как ще изглежда

последва засаждането

Най-голяма трудност видях с направата на езерцето,чудех се каво да сложа за водата,нямах материали никакви вече и някъде бях видял,че става и с найлон и така реших

направих и около него камъчета

Взе че ми хареса и си викам тук без пейка за отдих не става,за половин час и нея скроих

обаче остана много празно място в градинката и насреданта направих това,пак идея от форума

леле сега виждам,че всичко това съм творил на 13ти петък!
На другия ден напълних и езерцето

Това беше само пробно с маркуч от чешмата,занапред ще има помпичка която да върти водата.После ми се видя някак си недовършено и реших и алпинеума да го оградя с плет,и накрая се получи ето това

и едно клипче направих
Сега искам да ви помоля не да хвалите направеното от мен а ако някъде има недостатъци да ми кажите за да мога да ги корегирам докато е време,всяко едно направено отук насетне в градината ще ви го показвам на снимки и ако имате забележки да ги отправяте навреме за да не ставам после пишман градинар.Искрено ще съм Ви благодарен ако заедно сътворим една прилична градинка!
И сега малко снимки от цветята които има в двора